Rurki cynamonowe z kremem budyniowym

Rurki cynamonowe z kremem budyniowym 馃グ馃き to naprawd臋 przepyszna propozycja. Cynamonowe rurki i aksamitny krem budyniowy to znakomite po艂膮czenie.

Sk艂adniki na rurki cynamonowe:
300 g m膮ki pszennej
100 g mas艂a
150 g jogurtu naturalnego
+ 3 艂y偶ki cukru i 1 艂y偶ka cynamonu i 1 jajko do posmarowania rurek聽

Przygotowanie:
1. Zagniatamy ciasto z m膮ki, mas艂a (pokrojonego w ma艂膮 kostk臋) i jogurtu.
2. Wk艂adamy do lod贸wki na 1h.
3. Na talerzu mieszamy 3 艂y偶ki cukru 1 艂y偶k臋 cynamonu.
4. Po up艂ywie czasu ciasto wyci膮gamy i wa艂kujemy podsypuj膮c m膮ka.
5. Wykrawamy paski i nawijamy na foremki do rurek wysmarowane mas艂em (paski powinny lekko na siebie nachodzi膰).
6. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i obtaczamy w cukrze z cynamonem.
7. Przek艂adamy na blaszk臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia.
8. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy ok. 17 min. Studzimy.

Sk艂adniki na krem budyniowy:
1 budy艅 waniliowy bez cukru
450 ml mleka
5 艂y偶ek ksylitolu/erytrolu/cukru
50 g mas艂a

Przygotowanie:
1. 300 ml mleka podgrzewamy w garnku z ksylitolem/erytrolem/cukrem.
2. W miseczce mieszamy 150 ml mleka i budy艅.
3. Gdy mleko w garnku zacznie si臋 gotowa膰 wlewamy mleko z budyniem i energicznie mieszamy.
4. Gdy budy艅 b臋dzie do艣膰 g臋sty zdejmujemy go z ognia, wierzch owijamy foli膮 spo偶ywcz膮 u studzimy.
5. Wyci膮gamy z lod贸wki mas艂o.
6. Gdy budy艅 b臋dzie wystudzony miksujemy go z mas艂em.
7. Przek艂adamy krem budyniowy do rurek (艂y偶k膮 lub przy pomocy r臋kawa cukierniczego).

Sprawd藕 r贸wnie偶 przepis na:
Babka piernikowa
Mi臋kkie pierniczki z nadzieniem
W艂oskie ciasteczka

Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 馃檪

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z mi艂o艣ci do dobrego jedzenia, podr贸偶y i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajd藕 na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

漏 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatno艣ci