Babeczki orzechowe

Babeczki – mini orzechowce – ze zmielonymi orzechami pecan 馃 to dobra alternatywa gdy boicie si臋, 偶e jak upieczecie ca艂膮 blaszk臋 orzechowca to p贸jdzie na raz do brzuszka, zamiast sobie z g艂ow膮 porcjowa膰. Tutaj macie 7 sztuk babeczek „w sam raz na raz”. Dobre do podzielenia, dobre do schowania do lunchboxu, dobre do kawy!

Sk艂adniki na 7 babeczek:
100 g zmielonych orzech贸w pecan (lub w艂oskich)
100 g m膮ki pszennej lub orkiszowej
1 jajko
2 偶贸艂tka
70 g erytrolu/ksylitolu/cukru
2 艂y偶ki oleju rzepakowego
6 艂y偶ek mleka
1 kopiasta 艂y偶eczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
1. Wszystkie sk艂adniki mieszamy do po艂膮czenia w misce. Masa nie musi by膰 g艂adka.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
3. Mas臋 przek艂adamy do foremek na babeczki.
4. Pieczemy ok. 25 min.
Ja poda艂am je posmarowane dodatkowo mas艂em orzechowym + udekorowane ca艂ymi orzechami.

Sprawd藕 r贸wnie偶 przepis na inne babeczki:
Babeczki czekoladowe z malinami
Piernikowe babeczki marchewkowe

Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama -> czarna.wisienka 馃檪

Popularne wpisy

漏 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatno艣ci