CZEKOLADOWE BABECZKI Z MALINAMI ❤️
Bardzo prosty przepis. Mocno czekoladowe 🍫 przełamane kwaskowatą maliną. Zrobicie? Bo ja na pewno jeszcze nie raz! 🤤
Składniki:
250 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750 i pszenna pełnoziarnista)
200 ml mleka
8 łyżek cukru/ksylitolu/erytrolu
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady
50 g masła
3 garście malin
Przygotowanie:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
2. Masło rozpuszczamy z gorzką czekolada i studzimy. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy przestudzoną czekoladę. Łączymy z mąką.
3. Maliny myjemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy je do masy i mieszamy całość kilkoma ruchami.
4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papilotkami lub używamy foremek silikonowych.
5. Przelewamy masę do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy przez ok. 25 min.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂