Piernikowe babeczki marchewkowe

Piernikowe babeczki marchewkowe nadziane 偶urawin膮 i orzechami 馃鉂わ笍 mega, mega pulchne! Wilgotne i przepyszne 馃い

Sk艂adniki:
3 艣rednie marchewki (ok. 200g po obraniu i starciu na tarku)
1 szkl. m膮ki pszennej/orkiszowej typ 500 lub p贸艂 na p贸艂 typ 500 i pe艂noziarnistej
2 艣rednie jajka
2 p艂askie 艂y偶eczki proszku do pieczenia
1 艂y偶eczka cynamonu
1 艂y偶eczka przyprawy do piernika
30 g suszonej 偶urawiny lub rodzynek
40 g dowolnych orzech贸w (u mnie nerkowca)
5 艂y偶ek erytrolu/ksylitolu/cukru
3 艂y偶eczki jogurtu naturalnego
4 艂y偶ki oleju rzepakowego

Przygotowanie:
1. Orzechy nerkowca kruszymy na mniejsze kawa艂ki.
2. Wszystkie sk艂adniki mieszamy w misce (mas膮 jest do艣膰 zbita wi臋c trzeba j膮 dobrze wymiesza膰).
3. Przek艂adamy do foremek na babeczki.
4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
5. Pieczemy ok. 25 min.

Sprawd藕 r贸wnie偶 przepis na:
Babeczki czekoladowe z malinami

Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 馃檪

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z mi艂o艣ci do dobrego jedzenia, podr贸偶y i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajd藕 na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

漏 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatno艣ci