WSKAZÓWKI:
Nie martw się o dostępność tego nadzienia – bez problemu kupisz je TUTAJ!
Jeżeli lubisz ciekawe połączenia smaków przygotuj na święta również sernik z brzoskwiniami i słonecznikiem.
SKŁADNIKI W TEMPERATURZE POKOJOWEJ:
225 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
180 g startej na małych oczkach marchewki
100 g cukru/erytrolu/ksylitolu
50 ml oleju/oliwy/roztopionego masła
3 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Sok z 1/2 cytryny
2 łyżki przyprawy do piernika
1/3 słoiczka owocowego nadzienia Mango-Marakuja od Helcom Easy Cook
Cukier puder do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
1. W misce łączymy jajka, olej, sok z cytryny i marchewkę.
2. Dodajemy sodę, mąkę, cukier oraz przyprawę do piernika i ponownie mieszamy.
3. Masę przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem i obsypanej mąką.
4. Pieczemy przez ok. 50 min. w 180 stopniach.
5. Przestudzony piernik kroimy na pół i przekładamy nadzieniem Mango-Marakuja Helcom Easy Cook.
6. Dekorujemy cukrem pudrem.