Ob艂臋dny i puszysty krem cha艂wowy 馃挋 z dodatkiem chrupi膮cych ciastek i bor贸wek. Dla mnie hit zdecydowanie i polecam spr贸bowa膰 go chocia偶 raz w 偶yciu (chocia偶 my艣l臋, 偶e na jednym razie si臋 nie sko艅czy! 馃お).
WSKAZ脫WKI:
Opcjonalnie dodaj do deseru bor贸wki i sezam – bardzo pasuj膮 :)Je偶eli chcesz mie膰 bardzo, bardzo “cha艂wowy” mus mo偶esz doda膰 wi臋cej tahini lub do gotowego musu doda膰 pokruszon膮 w r臋kach cha艂w臋.Przed podaniem deser nale偶y sch艂odzi膰 w lod贸wce przez min. 1h.
Sk艂adniki na 3-4 porcje:
200-250 g 艣mietanki 30%
50 g czekolady bia艂ej
2 艂y偶ki mleka
3 艂y偶eczki cukru pudru (mo偶e by膰 np. z erytrolu lub ksylitolu)
3 艂y偶ki tahini (pasta sezamowa)
Dowolne bardzo chrupi膮ce ciastka (idealne b臋d膮 cantucci)
Przygotowanie:
1. W rondelku rozpuszczamy bia艂膮 czekolad臋 z mlekiem.
2. 艢mietan臋 ubijamy z cukrem pudrem na “bit膮 艣mietan臋”.
3. Dodajemy rozpuszczon膮 czekolad臋 i tahini.
4. Miksujemy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w.
5. Przelewamy mas臋 do puchark贸w.
6. Ch艂odzimy przez 1h w lod贸wce.
7. Dodajemy pokruszone ciastko, bor贸wki, a ca艂o艣膰 posypujemy sezamem.
Sprawd藕 r贸wnie偶 przepis na:
Babka piernikowa
Czekoladowy wieniec
W艂oskie ciasteczka
Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 馃檪