Roladki z tortilli z pastą jajeczną i kiełkami 🌱🐣 Pomysł na coś nietypowego na Wielkanocny stół! Wiem, że część z nas spędzi święta w okrojonym składzie (to po części dobrze), ale mimo wszystko coś dobrego wypada zjeść i wtedy naprzeciw wychodzą tortilki 😂💚
Składniki:
4 jajka
4 tortille (ja użyłam szpinakowych)
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 garść kiełków lub innych ziół (rzeżucha, szczypiorek, bazylia, koperek itp.)
Sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki.
2. Ścieramy na grubych oczkach do miski.
3. Zioła siekamy. Dodajemy do jajek razem z majonezem i jogurtem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Tortille smarujemy po całości pastą jajeczną. Zawijamy (mocno przyciskamy) rulony. Kroimy kawałki.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂