Szybki, prosty i lekki deser z truskawek (świeżych lub mrożonych), biszkoptów i jogurtu naturalnego. Idealny na wiosenne i letnie dni 🙂
Składniki na 4 pucharki:
ok. 15-20 biszkoptów
4 duże garście mrożonych truskawek lub innych owoców
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru (u nas z erytrolu)
Przygotowanie:
1. Truskawki wyciągamy dzień wcześniej z zamrażalnika i wkładamy do lodówki.
2. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem. Truskawki rozgniatamy.
3. Układamy naprzemiennie (lub jak ja) biszkopty z jogurtem i truskawkami w pucharkach.
4. Jemy od razu po zrobieniu dlatego ważne aby jogurt i truskawki były schłodzone.
Więcej truskawkowych przepisów znajdziesz TU! 🙂
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂