Kremowa feta z konfitowanymi pomidorkami to idealny pomysł na grillowy dodatek. Smakuje fantastycznie z grzankami z grilla, u boku grillowanych warzyw. To ciekawa wersja fety, która zasmakuje każdemu wielbicielowi tego sera!
WSKAZÓWKI:
Użyj prawdziwego sera feta, nie serka sałatkowo-kanapkowego (ser feta ma po prostu napis „feta”).
W razie potrzeby możesz dodać więcej wody/soku z cytryny gdyby konsystencja była za gęsta.
Do kremowej fety warto podać grzanki oraz np. nadziewane papryczki. Będą idealnie pasowały.
Składniki na kremową fetę:
1 kostka prawdziwego sera feta
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
4 łyżki wody
1 łyżeczka miodu
Sok z 1/2 cytryny
Sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki blendujemy.
2. Kremową fetę podajemy z konfitowanymi pomidorkami i prażonym sezamem (sezam prażymy na suchej patelni).
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama -> czarna.wisienka 🙂