Fit Reese’s – czekoladki z masłem orzechowym | dietetyczny deser |

Mój ukochany amerykański przysmak w wersji fit!  Bez cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść – nie umierać!  Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym.

Składniki:
6 kostek gorzkiej czekolady min. 70% kakao
10 łyżek oleju kokosowego
Słodzidło (u mnie stewia)
2 łyżki kakao naturalnego
Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól)

Przygotowanie:
1. Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao. 
2. Połowę “masy” czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min.
3. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową “masy”, która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku. 

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z miłości do dobrego jedzenia, podróży i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajdź na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności