Mój ukochany amerykański przysmak w wersji fit! Bez cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść – nie umierać! Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym.
Składniki:
6 kostek gorzkiej czekolady min. 70% kakao
10 łyżek oleju kokosowego
Słodzidło (u mnie stewia)
2 łyżki kakao naturalnego
Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól)
Przygotowanie:
1. Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao.
2. Połowę “masy” czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min.
3. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową “masy”, która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

