Dyniowe tiramisu 馃巸 to chyba najlepsza wersja tiramisu ever! Nie przepadam za kawowymi deserami, ale ten jest naprawd臋 przeeepyszny. Wi臋c je偶eli takie lubicie to padniecie. Aj promys 馃巸
Sk艂adniki na 5 porcji:
Podw贸jne espresso
1 opakowanie biszkopt贸w
1 szkl. puree z dyni
250 g mascarpone
5 艂y偶ek ksylitolu/erytrolu/cukru
1 艂y偶eczka przyprawy korzennej
1/2 艂y偶eczki cynamonu (lub wi臋cej)
Przygotowanie:
1. Puree dyniowe miksujemy z mascarpone, s艂odzid艂em i przyprawami.
2. Biszkopty moczymy w kawie (kr贸tko aby ca艂kowicie si臋 nie rozmi臋k艂y).
3. Uk艂adamy naprzemiennie mas臋 dyniow膮 i biszkopty.
4. Gotowy deser mo偶emy dodatkowo pola膰 miodem lub syropem dyniowym i posypa膰 orzechami.
Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 馃檪