Dyniowe tiramisu 🎃 to chyba najlepsza wersja tiramisu ever! Nie przepadam za kawowymi deserami, ale ten jest naprawdę przeeepyszny. Więc jeżeli takie lubicie to padniecie. Aj promys 🎃
Składniki na 5 porcji:
Podwójne espresso
1 opakowanie biszkoptów
1 szkl. puree z dyni
250 g mascarpone
5 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1/2 łyżeczki cynamonu (lub więcej)
Przygotowanie:
1. Puree dyniowe miksujemy z mascarpone, słodzidłem i przyprawami.
2. Biszkopty moczymy w kawie (krótko aby całkowicie się nie rozmiękły).
3. Układamy naprzemiennie masę dyniową i biszkopty.
4. Gotowy deser możemy dodatkowo polać miodem lub syropem dyniowym i posypać orzechami.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂