Dyniowe tiramisu

Dyniowe tiramisu 馃巸 to chyba najlepsza wersja tiramisu ever! Nie przepadam za kawowymi deserami, ale ten jest naprawd臋 przeeepyszny. Wi臋c je偶eli takie lubicie to padniecie. Aj promys 馃巸

Sk艂adniki na 5 porcji:
Podw贸jne espresso
1 opakowanie biszkopt贸w
1 szkl. puree z dyni
250 g mascarpone
5 艂y偶ek ksylitolu/erytrolu/cukru
1 艂y偶eczka przyprawy korzennej
1/2 艂y偶eczki cynamonu (lub wi臋cej)

Przygotowanie:
1. Puree dyniowe miksujemy z mascarpone, s艂odzid艂em i przyprawami.
2. Biszkopty moczymy w kawie (kr贸tko aby ca艂kowicie si臋 nie rozmi臋k艂y).
3. Uk艂adamy naprzemiennie mas臋 dyniow膮 i biszkopty.
4. Gotowy deser mo偶emy dodatkowo pola膰 miodem lub syropem dyniowym i posypa膰 orzechami.

Aby by膰 na bie偶膮co z moimi przepisami i podgl膮da膰 co dzia艂am w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 馃檪

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z mi艂o艣ci do dobrego jedzenia, podr贸偶y i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajd藕 na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

漏 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatno艣ci