Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem

Lekka sałatka na dobry początek weekendu z jajkiem, tuńczykiem i roszponką 🥗 Idealna na śniadanie lub lunch/kolację w domu (bo jednak jajko i tuńczyk nie nadają się do ludzi).

Składniki na 2 porcje:
6 garści roszponki
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
2 jajka
2 garści kukurydzy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy.
2. Do miski wkładamy roszponkę, tuńczyka, kukurydzę i szczypiorek – mieszamy.
3. Na wierzchu układamy jajka.
4. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z miłości do dobrego jedzenia, podróży i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajdź na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności