Chcesz zjeść sycące i zdrowe śniadanie? To przepis idealny dla Ciebie!
Śniadaniowa, lekka i zdrowa propozycja na ten piątek. Bardzo delikatne, puszyste (chociaż puszyste wyszły mi tylko te ostatnie które odstały bo wcześniejsze smażyłam zaraz bo zmieszaniu… głód mnie gonił).
WSKAZÓWKI:
Do zrobienia placuszków możesz użyć gotowej mąki owsianej lub zrobić ją samodzielnie poprzez zmielenie płatków owsianych.Na diecie bez glutenu użyj mąki lub płatków bezglutenowych, a na diecie bez laktozowej jogurtu bez laktozy.
Składniki na porcję ze zdjęcia:
50 g mąki owsianej
150 g jogurtu
1 jajko
1/2 łyżeczki sody
Kilka kropel oleju rzepakowego
Dodatkowo: ksylitol, erytrol, miód, cukier do posłodzenia masy
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na min. 10 minut (najlepiej 30 minut).
2. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni.
3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂