Najlepsza kawa mrożona 🥰 o którą M. prosi teraz codziennie 😂 a chciałabym zaznaczyć, że kawę rzadko pije! To chyba niezła rekomendacja 🤭 Nie jest ani trochę fit, no cóż… Raz się tyje (żyje)!
Składniki na 2 porcje:
Podwójne espresso lub podwójna kawa zbożowa zalana kilkoma łyżkami wrzątku
4 łyżki lodów (najlepiej waniliowych, karmelowych, adwokatowych lub czekoladowych
0,5 szkl. mleka
100 ml śmietany 30%
Przygotowanie:
1. Śmietanę ubijamy mikserem.
2. Do szklanek wlewamy kawę (dobrze jest zrobić kawę dzień przed albo chociaż godzinkę przed żeby dobrze wystygła).
3. Dodajemy po 2 gałki lodów, zalewamy mlekiem i na wierzchu układamy bitą śmietanę.
4. Całość posypujemy startą czekoladą lub kakao. Możemy też polać domowym karmelem lub polewą czekoladową… Jak się bawić to się bawić! 🤪
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂