Morele pod orzechową kruszonką

Zdrowa opcja na śniadanie lub deser czyli zapiekane morele pod orzechową kruszonką. To znakomity pomysł na dostarczenie organizmowi pysznych witamin, minerałów i tłuszczy – wszak wiadomo, zdrowa dieta – zdrowy duch . Jednak to nie wszystko. Zdrową dietę warto dodatkowo podkręcać np. naturalnymi suplementami. Ja takie stosuję już od jakiegoś czasu i naprawdę widzę różnicę!

Jakiś czas temu, poza zdrowym odżywianiem zaczęłam wspomagać swój organizm naturalnymi, organicznymi suplementami Zojo. Na starcie postawiłam na „The Supergreens Formula” czyli suplement z miksem samego dobra – babki płesznik, uwielbianej przeze mnie spiruliny, siemienia lnianego, trawy pszenicznej, baobabu, moringi i chlorelli. Te wszystkie „superfoods” razem to dosłownie BOMBA witamin, minerałów i aminokwasów. Stosując formułę przez dłuższy już czas zauważyłam, że mam dużo więcej energii, lepiej się czuję i mam duuuużo ładniejszą cerę (mimo wakacji i „folgowania sobie” ze słodyczami, słonym i ostrym). Wszystkie produkty Zojo składają się z czystych i organicznych produktów znanych i stosowanych od setek lat często przez nasze mamy i babcie (oraz mamy i babcie, te z drugiego końca świata). Formuły nie posiadają laktozy, glutenu, barwników, substancji słodzących, a na dodatek są wegańskie. Jeżeli interesujecie się (a jeżeli nie to powinniście zacząć) zdrowym odżywianiem i naturalnymi sposobami np. na zwiększenie odporności to szczerze polecam Wam zapoznać się z produktami Zojo – to klasa sama w sobie. 

P.S – Na hasło „wisienka15” macie 15% zniżki na wszystkie produkty ze strony Zojo 🙂

Znając już moc formuł możemy przejść do podstaw czyli zdrowej diety czyli przepisu na morele pod orzechową kruszonką!

Składniki na 2 porcje:
6-7 sztuk moreli
5 łyżek dowolnych orzechów (u mnie nerkowca oraz pistacje)
1 łyżka masła/oleju kokosowego
2-3 łyżki ksylitolu/erytrolu lub miodu/syropu z agawy
Opcjonalnie: kilka borówek do dekoracji 🙂

Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. 
2. Morele kroimy na pół i pozbawiamy pestki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 
3. Orzechy mielimy i przekładamy do miski. Wrzucamy do niej również masło/olej kokosowy oraz ksylitom/erytrol (używając syropu z agawy/miodu – syropem polewamy gotowe już danie). Wszystkie składniki przecieramy między palcami.
4. Morele posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20-25 min. Posypujemy borówkami i ewentualnie polewamy miodem/syropem z agawy.
Wersja mniej zdrowa – na gotowe danie nakładamy gałkę dowolnych lodów 🙂

Wpis powstał we współpracy z Zojo.

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z miłości do dobrego jedzenia, podróży i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajdź na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności