Makaron pełnoziarnisty, ser feta, szpinak i pomidorki koktajlowe – czyli moja propozycja na #zdrowyobiad 😍😋 Kto się skusi?

Składniki:
200-250 g makaronu pełnoziarnistego
1/2 opakowania szpinaku baby lub kilka bryłek mrożonego szpinaku
1/4 kostki sera feta
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Garść pomidorów koktajlowych
Sól, pieprz, bazylia, oregano, chilli
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Czosnek przeciskamy i podsmażamy na patelni aż się zezłoci.
3. Dodajemy szpinak. Smażymy do momentu aż się skurczy.
4. Dodajemy sól, pieprz, oregano, chilli i bazylię. Pomidorki kroimy na pół.
5. Makaron łączymy ze szpinakiem i pomidorkami.
6. Fetę kruszymy w ręce i posypujemy gotowy makaron. Całość dodatkowo możemy polać oliwą (super sprawdzi się smakowa np. z czosnkiem lub chilli).
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂
