Makaron z… Pesto buraczanym! Co Wy na to? Ostatnio doszły mnie słuchy, że nie macie pomysłu na buraki więc niczym prawdziwa bohaterka z takim przepisem przychodzę 💪
Składniki:
Makaron dla 3 osób (300-400g)
1 duży, ugotowany burak
2 ząbki czosnku
1 garść orzechów, np. migdałów
50 g parmezanu
3 łyżki oliwy
Ser feta i rukola do podania
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Buraka kroimy na kilka kawałków. Wrzucamy do miski.
3. Dodajemy czosnek, orzechy, oliwę i parmezan. Blendujemy.
4. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy z pesto, dodajemy ser feta i rukolę.
Więcej przepisów na makarony znajdziesz TU!
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂