Pieczone jabłka z płatkami owsianymi, rodzynkami i orzechami 😍 same w sobie boskie, a z lodami to już poezja na talerzu (wiem bo jadłam tak po sesji – oj nie zawiedziecie się 😂) ❤️ to taka trochę “szarlotka” w wersji fit i na szybko 😁

Składniki:
4 jabłka
50 g płatków owsianych
1 garść rodzynek
1 garść orzechów (ja użyłam płatków migdała)
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
2. Odkrawamy górę jabłka. Wydrążamy łyżeczką środek (nie cały, tylko trochę – głównie gniazdo nasienne – możemy je odłożyć i zrobić z nich kompot przy większej ilości jabłek).
3. W misce mieszamy płatki, rodzynki, cynamon, orzechy i miód. Przekładamy do środka jabłek.
4. Przykrywamy “górą”. Pieczemy ok. 30 min.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂
