Pyyyyyszny, mocno czekoladowy deser, który zrobisz w dosłownie kilka minut. Bez pieczenia, z bezą, mascarpone, czekoladą i borówkami… Lepiej nie widzę! Nie jest to fit deser, ale jest tak dobry, że warto zgrzeszyć.

Składniki na 4 porcje:
25 mini bez
50 g mlecznej czekolady lub gorzkiej + 3 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru (najlepiej skosztować)
1 opakowanie mascarpone
1 mały koszyczek borówek lub ewentualnie malin
4 łyżki mleka
Przygotowanie:
1. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i słodzidłem.
2. Mascarpone miksujemy i stopniowo dodajemy lekko przestudzoną rozpuszczoną czekoladę
Masę przekładamy do szklanek warstwowo:
Mascarpone + czekolada
Bezy
Borówki
Mascarpone + czekolada
Bezy
Borówki
Całość dodatkowo możemy posypać startą lub rozpuszczoną czekoladą.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

