Pyszne, chrupiące i zdrowe – owsiane ciasteczka pełne bakalii. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a zarówno zdrowego to musicie je zrobić. Przepis jest banalny, a smak naprawdę powala.
Składniki na 9 dużych ciasteczek:
120 g mąki owsianej (bezglutenowej)
50 g posiekanych orzechów
70 g rodzynek
2 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru (można pominąć)
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce. W rękach formujemy kulkę, spłaszczamy ją i przekładamy na blaszkę.
3. Ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂