Przepis mega słodki, mega dobry i mimo, że typowo amerykański to nie tłusty chlebek bananowy! 🙂
Świetny chlebek na drugie śniadanie do kawy lub na wieczorne pogaduchy przy lampce wina i/lub dobrym filmie 😉 A z okazji naszego święta kobietki życze Wam dużo zdrówka, szczęścia, miłości i cierpliwości do chłopów 🙂 (to chyba przede wszystkim hihi!)
Składniki:
3 dojrzałe banany
1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej
1 jajko
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki oliwy
1 garść suszonej żurawiny
2 paski gorzkiej czekolady
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka kakao
Przygotowanie:
1. Jajko roztrzepać, połączyć z rozgniecionymi bananami i zblenderować. Dosypać mąkę sodę, proszek do pieczenia, cynamon i kakao.
2. Dodać oliwę. wszystko dokładnie wymieszać.
3. Czekoladę pokroić na drobne kawałki, dodać razem z żurawiną do ciasta. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂