Zupa z suszonych grzybów z makaronem

Bardzo prosta i pyszna zupa z suszonych grzybów. Im ich więcej w zupie – tym jest lepsza. Ja ją uwielbiam i pierwszy raz podobną jadłam u cioci miesiąc temu… i przepadłam całkowicie.
Idealna na obiad jak i kolację świąteczną.

Składniki:
5-6 garści suszonych grzybów
ok. 5 l wody
4 łyżki jogurtu naturalnego
Odrobina mąki orkiszowej
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Makaron jajeczny

Przygotowanie:
1. Grzyby moczymy w wodzie przez 5h lub najlepiej całą noc. Kroimy na długie paski. Wrzucamy do garnka wraz z wodą po moczeniu i dolewamy resztę.
2. Jogurt mieszamy z mąką i odrobiną wody z zupy. Mieszamy i dodajemy do całości.
3. Gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pietruszkę. Podajemy z makaronem jajecznym. 

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

Popularne wpisy

O mnie

Wszystko co znajdziesz na tym blogu stworzone jest z miłości do dobrego jedzenia, podróży i fotografii.

Obserwuj mnie

Znajdź na stronie

Najpopularniejsze wpisy

Warzywa

Owoce

Edit Template

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności