Sernik z kokosową pierzynką

Sernik z pianką kokosową na dobry początek tygodnia ❄️🥥Delikatna jak puch masa serowa, delikatnie kokosowa pianka… To co, zrobicie? 🤔🤤

Składniki na tortownicę 24-26 cm:
1 kg zmielonego sera
2 łyżki masła
2 budynie waniliowe (mogą być bez glutenu)
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
2 szkl. mleka (może być płynne mleko kokosowe, takie w kartonie jak sojowe czy ryżowe)
5 jajek (w tym 3 podzielone na żółtka i białka)
3/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru/cukru kokosowego
+ 6 łyżek cukru kokosowego i 4 łyżki worków kokosowych

Przygotowanie:
1. Masło ucieramy z 2 jajkami i 3 żółtkami. Dodajemy stopniowo ksylitol/erytrol/cukier. Dodajemy również powoli zmielony ser nadal miksując.
2. Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera i krótko miksujemy.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową.
4. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i krótko miksujemy.
5. Przekładamy piankę na sernik i robimy “maziaje” łyżką. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Pieczemy jeszcze przez 25 min.

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

Popularne wpisy


Warning: Undefined array key "query_exclude_related" in /home/platne/serwer212075/public_html/autoinstalator/serwer212075.lh.pl/wordpress29543/wp-content/plugins/royal-elementor-addons/modules/magazine-grid/widgets/wpr-magazine-grid.php on line 5039

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności