Pasta na kanapki z warzyw z rosołu

Jak wykorzystać warzywa z rosołu?
Zawsze robiąc rosół wyjadałam jedynie marchewki bo jedynie one same w sobie mi smakują. Z racji tego iż staram się jak najwięcej oszczędzać, ale i nie marnować jedzenia do mojego życia wprowadziłam wiele zmian. Między innymi wykorzystywanie tego co się da. O ile mięso z rosołu można śmiało porozrywać i dodać do np. ryżu to z warzywami może być problem. Rosół robię przynajmniej raz w tygodniu więc tych warzyw niestety do kosza (seler i pietruszka same dla mnie nie są do przejścia) szło sporo. Postanowiłam coś z nich zrobić i NIE MARNOWAĆ JEDZENIA. 
Warzywa z rosołu można wykorzystać do np. bigosu ale i zrobić z nich PASTĘ WARZYWNĄ Z ROSOŁU na kanapki. Smakuje bardzo orientalnie dzięki kuminowi (kminowi rzymskiemu) i odrobinie kurkumy. Oczywiście możesz użyć dowolnych przypraw, a moje to tylko propozycja. Baw się, kombinuj, próbuj, smakuj. Więc jak wykorzystać warzywa z rosołu? O właśnie tak!

Składniki:
Warzywa z rosołu (marchewka, seler, pietruszka, cebula)
Kmin rzymski
Sól 
Pieprz
Papryka słodka
Dosłownie odrobina kurkumy

Przygotowanie:
1. Warzywa z rosołu blendujemy. Doprawiamy i przekładamy na kanapki 🙂
2. Pasta w lodówce może leżeć do 5 dni.

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂

Popularne wpisy

© 2023 Copyright Czarna Wisienka | Polityka Prywatności