Ten przepis to istna petarda dla miłośników kokosa! Zrobicie te lody bez maszynki. Dodatkowe są one bez cukru (no chyba, że na siłę go do nich wpakujecie). Nieskromnie powiem, że smakują mi bardziej niż lody z dobrej lodziarni 🙂 Sami oceńcie. Ten przepis to istna petarda dla miłośników kokosa! Zrobicie te lody bez maszynki. Dodatkowe są one bez cukru (no chyba, że na siłę go do nich wpakujecie). Nieskromnie powiem, że smakują mi bardziej niż lody z dobrej lodziarni 🙂
Sami oceńcie.
Składniki:
100 g śmietany 30-36 %
1 puszka mleczka kokosowego
50 g wiórków kokosowych
5 łyżek ksylitolu/erytrolu/miodu/cukru
Przygotowanie:
1. Śmietanę ubijamy przez 5 minut. Dodajemy stałą część mleczka kokosowego i również ubijamy przez 2 minuty.
2. Stopniowo wyspujemy wiórki kokosowe i słodzidło. Sprawdzamy smak i ewentualnie dosładzamy lub dodajemy więcej wiórek.
3. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Co 30 min mieszamy(3-4 razy).
4. Wyciągamy na kilka minut przed podaniem.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama – czarna.wisienka 🙂
